Már nagyon rég csináltam. Pedig egyszerű. És finom. Szerintem. Estére egy bögre tea vagy kakaó mellé tökéletes.
Hozzávalók:
- 30 dkg meggy
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 150 ml joghurt(natúr)
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A meggyet megmossuk, kimagozzuk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral.
- A muffinsütőforma mélyedéseit kibéleljük muffinpapírral.
- Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot és egy csipet sót.
- Beledolgozzuk a joghurtot, majd a sütőporos lisztkeveréket.
- A végén beleforgatjuk a félbevágott meggyszemeket.
- A masszát kanállal (minden egyes adag előtt érdemes vízbe mártani a kanalt. Sokkal könnyebb lapátolni) a mélyedésekbe szedjük, és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd kiszedjük a formából.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: hőlégkeveréses