Life Advice

Hamis kuruc pecsenye

2015.05.18. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Hamis kuruc pecsenye Tovább

Ez egy szenzációsan finom sült, kevés munkával. Kuruc pecsenye módosítva. Mondjuk azt, hogy a kuruc pecsenye által ihletett hús étel, paprikás liszt, és tűzdelés nélkül :)

 

kuruc_pecseny.jpg

 

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertés tarja
  • 12 szelet sonka
  • só, bors
  • mustár
  • 3 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

  • A tarjákat kb. 1 centi vastagságúra szelettem a hentessel. (Aki közben jókat mulatott rajtam, hogy mennyire félkómás állapotban vagyok... Igen,vizsgaidőszak...)
  • Kicsit klopfoljuk meg a szeleteket. ( tényleg csak picit kell)
  • Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát. 
  • Majd a felfele "néző" oldalukat kenjük meg mustárral. (kb. mogyorószem nagyságú adagokat tettem rá.)
  • Tegyünk 3 szelet húsra 4-4 szelet sonkát. Majd az üres tarja szeleteket mustáros résszel lefele fordítsuk a sonkás húsokra.
  • Ekkor kenjük meg a húsoknak a felfele néző felét is mustárral. (ekkor elvileg már csak 3 oldal nincs bekenve)
  • Kenjünk ki egy jénait, vagy tepsit kevés zsírral. Tegyük bele a dupla húsokat mustáros résszel lefele. És akkor most felfele kell nézni a maradék mustár nélküli oldalnak. Tehát kenjük be ezeket is. Alaposan nyomkodjunk össze a húsokat. (én egy picit rátehénkedtem)
  • Öntsünk nagyon kevés vizet a húsok közé.
  • 3 gerezd fokhagymát szeleteljünk fel durván, és dugdossuk a tarja szeletekbe. (nyilván csak a felfele nézőkbe kell)
  • Fedjük le, és süssük kb. 190-200 fokon 90 percig légkeverésen.
  • Utána szedjük le a fóliát, vagy a jénai tetejét, fordítsuk meg a húsokat, és pirulásig süssük. Majd fordítsuk vissza a húsokat, és ezt a felét is pirulásig süssük.

 

A végeredmény egy laktató, és nagyon ízletes étel, liszt nélkül.

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr477468832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása