Ez egy szenzációsan finom sült, kevés munkával. Kuruc pecsenye módosítva. Mondjuk azt, hogy a kuruc pecsenye által ihletett hús étel, paprikás liszt, és tűzdelés nélkül :)
Hozzávalók:
- 6 szelet sertés tarja
- 12 szelet sonka
- só, bors
- mustár
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A tarjákat kb. 1 centi vastagságúra szelettem a hentessel. (Aki közben jókat mulatott rajtam, hogy mennyire félkómás állapotban vagyok... Igen,vizsgaidőszak...)
- Kicsit klopfoljuk meg a szeleteket. ( tényleg csak picit kell)
- Sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát.
- Majd a felfele "néző" oldalukat kenjük meg mustárral. (kb. mogyorószem nagyságú adagokat tettem rá.)
- Tegyünk 3 szelet húsra 4-4 szelet sonkát. Majd az üres tarja szeleteket mustáros résszel lefele fordítsuk a sonkás húsokra.
- Ekkor kenjük meg a húsoknak a felfele néző felét is mustárral. (ekkor elvileg már csak 3 oldal nincs bekenve)
- Kenjünk ki egy jénait, vagy tepsit kevés zsírral. Tegyük bele a dupla húsokat mustáros résszel lefele. És akkor most felfele kell nézni a maradék mustár nélküli oldalnak. Tehát kenjük be ezeket is. Alaposan nyomkodjunk össze a húsokat. (én egy picit rátehénkedtem)
- Öntsünk nagyon kevés vizet a húsok közé.
- 3 gerezd fokhagymát szeleteljünk fel durván, és dugdossuk a tarja szeletekbe. (nyilván csak a felfele nézőkbe kell)
- Fedjük le, és süssük kb. 190-200 fokon 90 percig légkeverésen.
- Utána szedjük le a fóliát, vagy a jénai tetejét, fordítsuk meg a húsokat, és pirulásig süssük. Majd fordítsuk vissza a húsokat, és ezt a felét is pirulásig süssük.
A végeredmény egy laktató, és nagyon ízletes étel, liszt nélkül.