Elképesztően meleg van a napokban. Tényleg eléri a kibírhatatlan küszöböt. Ilyenkor, ha nem muszáj, az ember nem nagyon mozdul ki. Vagy vízparthoz szögezve töltjük a napokat, vagy munkahelyen pilledezünk és próbáljuk túlélni a kánikulát. Ilyenkor hazaérve jól esik egy hűsítő finomság, amit előző nap elkészítünk, és csak elő kell kapni a fagyasztóból. Én első körben két fagyi íz mellett döntöttem. Egy általam látogatott bolgon (KitchenPorno) még júniusban felkerült egy 100%-ig banánból készült fagyi recept, mellé egy jó csokis ízű jeges csoda mellett döntöttem.
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 15 dkg étcsoki (én Lidl-ben vásárolt csokiból 12 dkg 60%-ost használtam 3 dkg 70%-ossal vegyítve)
- 4 db tojás
- 8 dkg porcukor
- 2 ek. méz
Elkészítés:
- A tejet és a csokit egy lábasban, közepes hőmérsékleten addig kevergetjük, amíg a csokoládé megolvad.
- Közben a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját egy tálban habosra keverjük 1 evőkanál porcukorral. Hozzákeverjük a csokis tejhez. A masszát alacsony hőmérsékleten besűrítjük, amíg egy kellemesen bársonyos, fényes, enyhén folyós csokis csodát kapunk. Ha kissé kihűlt, letakarjuk alufóliával, és hűtőbe tesszük fél órára.
- A tojásfehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fényes, kemény habbot készítünk belőle.
- A csokis krémhez hozzákeverjük a mézet, majd óvatosan a kemény habbá vert fehérjét.
- A masszát egy tálba öntjük, és minimum négy órára mélyhűtőbe tesszük. Közben félóránként alaposan átkeverjük.
Ha másnap vesszük elő a fagyasztóból, akkor 10 percet hagyjuk elő mielőtt neki esnénk, hogy könnyen kanalazható legyen.