Ezt a receptet egy kollégám mutatta. Vagy Ő csinálta meg, vagy a felesége, arra már nem emlékszem. Csak arra, hogy az egész étkezőt bejárta a kellemes sült paprika és a sült sajt és hal illata. Naná, hogy nyúltam belőle egy falatot, és azonnal kértem a receptet. Gluténérzékenyek és diétázók étkezésébe is csodásan be lehet illeszteni, akár vacsorára, akár ebédre. Nálam vacsoraként került az asztalra.
Nincs vele sok macera, villámgyorsan elkészül, egészséges, finom, mi kell még :)
Hozzávalók:
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 db tonhalkonzerv
- 1 doboz cottege cheese
- reszelt sajt (fajta és mennyiség ízlés szerint, én most ementálit használtam)
- csipet só
- kevés frissen őrölt bors
- kevés olívaolaj
Elkészítés:
- A lilahagymát kevés olívaolajon dinszteljük.
- Addig a paprikákat félbevágjuk, belsejét kitisztítjuk. A tonhalkonzervről leöntjük az olajat.
- A cottege cheese-t és a tonhalat egy tálban összekeverjük, hozzáöntjük a lilahagymát, kicsit sózzuk, borsozzuk, és még egyszer átforgatjuk.
- A paprikákban elosztjuk a kapott masszát, reszelt sajtot szórunk rá, és előmelegített sütőben (kb. 180 fokon, hőlégkeverésen) megsütjük, míg a sajt szépen rá nem pirul. (20-25 perc)
Jó étvágyat hozzá! :)