Life Advice

Focaccia gesztenyével es aszalt paradicsommal

2016.09.15. 07:00 | N.di | Szólj hozzá!
Focaccia gesztenyével es aszalt paradicsommal Tovább

Ismét egy Bede Anna recept. És ismét valami olaszos. Mert szeretem. Azt nem mondom, hogy nem kell gyakorolnom még az elkészítését, hogy jobban látszódjanak a gödröcskék, de ízre szenzációs volt. Bár azt elhatároztam, hogy legközelebb a sima rozmaringos változatot késztem el. De az elkésztés óta az egyik kedvenc kenyérfélém.

image.jpg

 

Hozzávalók:

  • 300 g teljeskiőrlésű liszt
  • 50 g rétesliszt + a tészta gyúrásához
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 7 g szárított élesztő
  • 200 ml langyos víz
  • 100 g főtt gesztenye, negyedekre vágva
  • pár darab aszalt paradicsom kisebb darabokra vágva
  • 1-2 ek. rozmaring
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

  • Egy nagy tálba tesszük a lisztet, mehet hozzá az élesztő, a só, a cukor, és egy ek. olívaolaj. Majd az aszalt paradicsom, a gesztenye és a rozmaring levelek. Összekeverjük a kezünkkel, hogy nagyjából elvegyüljenek egymással.
  • Ezután lassan adagolom hozzá a vizet, és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor mehet hozzá még pici liszt, de fontos hogy lágy tésztát kapjunk. 
  • Ha kész a gyúrás, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen duplájára kelesztjük. 
  • A megkelt tésztát rétesliszttel megszórt deszkára tesszük, és átgyúrjuk. 
  • Kettéválasztjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kézzel szétlapítjuk, és ismét pihentetjük konyharuha alatt 15 percet. Addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 
  • Sütés előtt ismét szétlapítjuk. Ujjal mélyedéseket nyomunk a tésztába. (Ne nyomjuk át.)
  • A tetejüket megkenjük olívaolajjal, és alul-felül sütéssel 20-25 perc alatt megsütjük. (Szép aranybarnára.)
  • És kész is a csoda. :)

 

(Az elírásokért elnézést kérek, vonaton írogattam. És nem ment túl gördülékenyen... :) )

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr5511705201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása