Nem kimondottan vagyok híve a nyuszihúsnak, de kaptunk és foglalta a helyet a fagyasztóban. Szóval neki álltam. És bár nagyon sajnáltam a kis jószágot, de az íze... szenzációs!
Hozzávalók:
- 1 nyuszi
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2-3 ág rozmaring
- só, bors
- 1 fej fokhagyma
Elkészítés:
- A nyuszit feldarabolom (külön szedem alkatrészekre. Ebben nem vagyok a legügyesebb, de azért megoldottam)
- Beleteszem egy edénybe a húst, öntök rá annyi vizet, hogy ellepje, majd megkínálom sóval, borssal (egész bors itt praktikusabb), a rozmaring ágakkal, a fej fokhagymával, és a borral. Hagyom állni 1 órácskát.
- A pihi után kb. másfél órát főzöm, majd leszűröm.
- Még egyszer megsózom picit a nyuszidarabokat, majd bepanírozom. (én ehhez jobban szeretem a szezámmagos panírt)
- Majd kisütöm.
Krumplival, rizzsel, bármivel jó.
Tényleg nagyon finom, és ha már el kellett haláloznia szegény jószágnak...
Jó étvágyat!