Rajongok az olasz konyháért. Tésztát tésztával! Pizzát, pizzával :) Amíg kel a pizza tésztája, (amit egyébként kb. 5 perc alatt össze lehet dobni :) ) könnyedén lefutom a laza fél órás távomat. És még a pizzának is lesz helye :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g liszt
- fél kocka friss élesztő
- 125 ml víz
- 3 ek. olivaolaj
- 2 teáskanál só
- 1 csipet cukor
A szószhoz:
- 3-4 közepes paradicsom
- 1 ek ketchup (kihagyható)
- oregánó, bazsalikom, só, bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál cukor
A feltét:
- sajt (sok :) )
- 2 szál újhagyma
- pancetta v. bacon v. sonka v. tarja v. mind :)
- kukorica
- esetleg konzerv bab
- aki szereti, annak olajbogyó
Mikor megsült: Fokhagyma, tabasco, tejföl :)
Elkészítés:
- A élesztőt feloldjuk a 125 ml vízben.
- A lisztbe keverjük az olajat, a cukrot, a sót, az élesztős vizet, és gyúrjuk, dagasszuk kb. 5 percig.
- Egy órát kelesztjük.
- Jó vékonyra nyújtsuk ki.
- Egy tálban összefőzzük a feldarabolt paradicsomot, a ketchupot, és a fűszereket. Én nagyon minimális vizet az elején szoktam hozzá tenni. Bekenjük a kinyújtott pizzatésztát.
- Erre már jöhet ízlés szerint a töltelék. Jó sok sajt és a többi feltét.
- Előmelegített sütőben süssük meg
- 200°C - hőlégkeveréses - 15-20 perc
Mikor kivesszük, még forrón meglocsoljuk fokhagymás lével (fokhagyma - víz - só).
És már fogyasztható is. Én tabascoval és kis tejföllel szoktam. :)