Az augusztus, szeptember nekem a verseny szezon futásban. Ilyenkor rengeteg szénhidrátot próbálok bevinni, húst viszont minimálisat fogyasztok.
Tésztának a futásra kifejtett jótékony hatásán kívül hatalmas előnye, hogy irgalmatlan gyorsan elkészül, rengeteg féleképpen variálható, és eszméletlen finom tud lenni. :)
Hozzávalók:
- 200 g spagetti
- 1 cukkíni
- 100 g garnélarák
- 1 dl paradicsomszósz (nekem van házi, én azt használom, de mindenki tudja saját ízlésére alakítani a boltit is. Feltétlenül jót tesz neki a bazsalikom )
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 szem friss paradicsom
- só, bors, oregánó, borsikafű
- kevés olívaolaj
- fél citrom leve
- 2 ek. parmezán
Elkészítés:
- A tésztát sós, kicsit olajos, lobogó vízben feltesszük főlni. Nekem ennek a fajta tésztának 10 perc kellett, hogy még roppanós maradjon. (Barilla gluténmentes)
- Amíg a tészta fől, a megmosott, letörölgetett cukkinit vagy vékony csíkokra vágjuk, vagy ha van erre alkalmas eszközünk, akkor spagettit készítünk belőle. A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
- Kevés olívaolajon pár perc alatt "rózsaszínre" pirítjuk a garnélát, közben sózzuk, picit borsozzuk, és megszórjuk kevés borsikafűvel (halakhoz és tengeri micsodákhoz a kedvenc fűszerem). Ha kész, egy tálba félretesszük.
- Az előzőleg használt edényben (serpenyőben, ki mit használ) teszünk még egy kevés olívaolajat. Elkezdjük bent pirítani a lilahagyma felét, a csíkozott cukkinit és az aprított fokhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk, és kevés oregánóval meghintjük.
- Közben a kész spagetti tésztát leszűrjük, és azon melegében a "cukkini tésztához" adjuk. Alaposan összeforgatjuk, hozzáöntjük a paradicsompürét, és a félretett garnélát, elkeverjük, hogy mindent alaposan befedjen a szósz. Így hagyjuk 1-2 percig rotyogni.
- Addig felkockázzuk a paradicsomot, és lereszeljük a parmezánt.
- A tésztához hozzáadjuk a paradicsomokat, és a lilahagyma másik felét, valamint meglocsoljuk fél citrom levével. Ismét alaposan elkeverjük. Még egy percet hagyjuk rotyogni.
- Ha kész, friss parmezánnal megszórjuk, és már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat! :)