Ma egy gasztro-blogon találtam egy érdekes című, nevű receptet, ami nem kicsit keltette fel az érdeklődésem. ( És nagy valószínűséggel ezzel nem csak én voltam így.) A cím a következő: "Bugyi leszedős" sajttorta sütés nélkül
Elolvastam, nagyot nyeltem, megkívántam. ( félreértések elkerülése végett: A TORTÁT! )
Aztán eszembe jutott, hogy a fiókban porosodik egy hasonló receptem. Hát akkor legyen ma sajttorta nap.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg kekszmorzsa
- 10 dkg mogyoró (darálva)
- 3 ek. kakaópor
- 10 dkg vaj olvasztva
- 1 kupaknyi rumaroma
A krémhez:
- 2.5dl Hulala (vagy más habtejszín, de szerintem ez a legjobb)
- 1 csomag habfixáló
- 1 kupaknyi vanília aroma
- 50 dkg mascarpone
- 3 ek. porcukor
A tetejére:
- 15 dkg málna
- étcsoki és fehércsoki olvasztva
Elkészítés:
- A tésztához valókat egy tálba rakjuk, és fakanállal jól összedolgozzuk.
- Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Az oldalán csak kb. 1 centit kell, akkora a tészta magassága.
- A tésztát egyenletesen elnyomogatjuk a tortaforma aljába.
- A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a vanília aromával és a habfixálóval.
- A mascarpone-t kikeverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
- Majd a tésztán egyenletesen elkenjük a sajtkrémet, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap a friss málnát eloszlatjuk a tetején, majd az olvasztott ét- és fehércsokit elfolyatjuk rajt.
( Ha fagyasztott gyümölccsel készítjük, akkor előtte olvasszuk ki, és jó alaposan csöpögtessük le, különben kanalas tortát kapunk :) )
Jó étvágyat hozzá!
( ezen torta esetében a bugyiról nem nyilatkozom ;) )