Az idő úgy döntött, hogy rosszabbra fordul. Itt a hó, fúja szél, szürke vagy fehér ismét minden. És ez az én tavaszi véremnek nem igazán tesz jót. Kellett reggelre valami gyors, melengető finomság. Szilva kis adagokban van lefagyasztva, gyors előkaptam egyet, pikk-pakk kiolvasztottam. (sütéssel együtt egyébként 35-40 percet kell rááldozni a reggelből, de amíg sül, addig lehet készülődni. Mondjuk a gyors zuhany és a felöltözés belefér :)
És már jól is indult a nap + munkába is tudtam vinni magammal :)
Hozzávalók:
- 13 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg puha (szoba hőmérsékletű) vaj (nem margarin!)
- 18 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tojásfehérje felverve
- szilva felezve (nálam ez most pontosan 17 db egész szilva volt :) )
- fahéj
Elkészítés:
- A cukrokat a vajjal és a tojássárgájával egy tálban habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A vajas krémhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, jól elkeverjük, majd a csipet sóval felvert fehérje felével fellazítjuk, a másik felét pedig óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze.
- Kivajazott, kilisztezett piteformába egyengetjük, kirakjuk a tetejét gyümölccsel, és kevés fahéjjal megszórjuk. 180°C-on 20-25 percig (+ tűpróbáig) sütjük.
Ezt egyszer elkészítettem friss sárgabarackkal. Az is szenzációs volt :)