Keksz recept "lopásom" egy következő darabja. Szintén hasonló megfontolásból, mint a vaníliás karika. Olcsóbb, finomabb, ezerszer jobb mint a bolti. Tökéletes kiegészítője a reggeli, délelőtti, déli, ebéd utáni, ebéd után na még egy, uzsonnai, és esti kávéknak :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 1 ek méz
- 1 ek kakaópor (nem a cukros változat)
- 1 db tojás
- 1 tk sütőpor
Krémhez:
- 10 dkg vaj
- 1 ek kakaópor (szintén nem cukros)
- 2 ek nutella ( vagy bármilyen ahhoz hasonlító olcsóbb változat. Én a lidl-ben kaphatót szoktam használni)
- 8 dkg porcukor
Elkészítés:
- A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, hozzáadjuk a tojást és a mézet, és még pár percig keverjük.
- Ezután beledolgozzuk a sütőporos lisztet, de itt még nem gyúrjuk készre, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és így gyúrjuk össze külön-külön a tésztákat.
- A tésztát kinyújtjuk kb. 5 mm vastagságúra, és úgy 4 centis átmérőjű szaggatóval korongokat vágunk. Tetejüket lehet díszíteni.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük kb. 180 fokon. Ahogy letelt a 8 perc, azonnal vegyük ki.
- A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, 5-8 percre fagyasztóba tesszük, majd összeragasztjuk vele a korongokat.
Másnap fogyasztva a legfinomabb.