Bár továbbra sem mondanak túl jó időt, de bízzunk benne, hogy még vissza fog térni a nyár. És erre az eshetőségre jól jön egy kellemes, hűvös desszert. A tévében csíptem el Nigella műsorát, és ezt az olasz desszertet csinálta. Egyszerre lecsaptam rá, gyors megkerestem neten a receptet, és a hétvégén el is készítettem, bár nem volt az a kifejezett jó idő. De akkor is jól esett. :)
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 4 db tojássárgája
- 100 g méz
- 3 dl habtejszín
- 3 ek fenyőmag ami kb. egy zacskó, mivel sok nincs benne
Elkészítés:
- Egy pástétom vagy őzgerincformát béleljünk ki jól folpack-kal.
- A mézet, az egész tojást és a sárgákat keverjük össze egy fémtálban.
- Egy kisebb szájú lábosban forraljunk vizet. Tegyük fölé a tálat, és folyamatosan kevergessük kézi habverővel a mézes tojást. Figyeljünk rá, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe. Folyamatosan kevergessük, amíg szép világos és sűrű krémet nem kapunk.
- Közben (vagy utána, kinek milyen robotgépe van) a tejszínt verjük kemény habbá robotgéppel.
- Öntsük hozzá a mézes-tojásos krémet, keverjük össze, majd öntsük a formába.
- A tetejére is tegyünk szorosan folpackot, majd rakjuk mélyhűtőbe pár órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át ott van.
- Ha megfagyott, óvatosan szedjük le róla a felső fóliát, borítsuk ki egy tálra, majd az alsó fóliát is húzzuk le róla.
- Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot, de vigyázzunk, meg ne égjen.
- Szeleteljük fel a Semifreddót, locsoljunk rá még egy kis mézet, szórjuk meg fenyőmaggal.
Jó étvágyat hozzá! :)