Kedd este. Készülődés a másnapi munkára. Kaja készítés. És a döbbenet....: alig van kenyér. Keleszteni nem nagyon volt már időm, hisz ilyenkor igyekszem időben ágyba kerülni, mert korai az a hajnali 4-es felkelés... Hogyan lesz ebből szendvics? Egy kollégám múltkor mesélte (elvileg szakács végzettségű, de főzni még nem főzött a csapatnak :) ), hogy csinált otthon chapati-t, azaz élesztő nélküli kenyeret. Gyors előkutattam a receptet. Irány a konyha. Hozzávalók? 3 db. Elkészítési idő? 35-40 perc. Csodás :)

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 0.5 tk só
- 200 ml víz
Elkészítés:
- A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzádolgozzuk a vizet, és tésztává gyúrjuk.
- Golyóvá formázzuk, egy edénybe rakjuk, nedves konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
- A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Enyhén lisztezett kézzel golyókat formázunk a darabokból.

- Egy serpenyőt felforrósítunk, míg ha belecsepegtetünk kevés vizet, a vízcseppek pattognak. A tésztagolyókat enyhén ellapítjuk, majd lisztezett munkalapon kb. 18 cm átmérőjű körökké nyújtjuk.
- A lepényt a serpenyőben nagyjából 1 percig sütjük, míg az alsó részén barna foltok jelennek meg, majd megfordítjuk, és a másik felén is sütjük, míg barna foltok jelennek meg.
- Levesszük a serpenyőt a tűzről, és a nyílt lángon átforgatjuk picit a kenyérlepényt, hogy kicsit kapja meg a láng a kenyeret.

- Én amíg pihent a tészta, pirítottam pár perc alatt csirkemell filét, és azzal, majonézes joghurttal, salátával, tojással töltöttem meg a lepényeket, és mint a dürümöt, feltekertem. Tökéletes szendvics lett :)