Idén rengeteg szilvát kaptunk ajándékba. Mivel lekvárunk még mindig van elég, pálinkát nem készítek, a klasszikus szilvásgombóc mellé úgy döntöttem, a tavaly óta megcsappant szilvakompót készletemet bővítem.
Ez egy nagyon egyszerű elkészítési mód, ami egy szenzációs ízzel párosul.
Hozzávalók:
- 2,5 kg szilva
- 40 dkg cukor
- 2 l víz
- Na-benzoát
(Több szilvánál értelemszerűen arányosan növelni kell a hozzávalókat)
Elkészítés:
- A vizet a cukorral felforraljuk, belerakjuk a szilvát, 4 percig hagyjuk, szűrőkanállal kiszedjük.
- Üvegekbe rakjuk, úgy, hogy szorosan érintkezzenek, minél többet menjen bele egybe. Ráöntjük a forró cukros vizet.
- Tetejére késhegynyi Na-benzoátot teszünk, és mehet száraz dunsztba. ( ezt már leírtam a paradicsompürés receptnél :) )
- 3-4 nap múlva szoktam a kamrába helyezni őket.
Minél többet áll fogyasztás előtt annál ízletesebb lesz.