Life Advice

Megfázás elleni immunerősítő csodaszer

2015.09.27. 23:03 | N.di | Szólj hozzá!
Megfázás elleni immunerősítő csodaszer Tovább

A semmiből sikerült jól megfáznom. Sosem volt jó az immunrendszerem, így az első picit hűvösebb idő már ágynak dönt. Viszont nem vagyok gyógyszer párti. Egy: tönkreteszi a gyomrot. Kettő: nem hatásos....

Muszáj volt saját erősítés után nézni. Tavaly kezdtem el használni ezt a természetes csodaszert, ami pár nap alatt rendbe vág. Amikor már benne vagyok a kellemetlen nem kapok levegőt fázisban, minden este elfogyasztok egy adagot, gyógyulás után pedig szintentartás végett hetente 1-2 alkalommal a tavasz beköszöntéig.

 

20150924_181254_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • fél citrom leve
  • egy gerezd fokhagyma
  • 4 tk méz

 

Elkészítés:

A mézet egy pohárba kanalazzuk. a fokhagymát vékonyan felszeljük, és fél citrom levét belecsavarjuk. Jól összekeverjük, 1 órácskát állni hagyjuk, aztán bekanalazzuk. 

 

A citrom jótékony hatásai:

A citrom serkenti az emésztést és erősíti a gyomrot. Mivel sok benne a C-vitamin, segíti a meghűléses betegségek megelőzését.

A méz:

A közönséges méz eredményesen használható makacs torok-, orr- vagy fülfertőzés ellen - állapították meg kanadai kutatók, megerősítve az évszázados tapasztalatot.
A méz kedvezően hat az izomzat, s még a szívizomzat működésére is, jót tesz az emésztésnek, ugyanis tisztítja a vért, serkenti a vérkeringést és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert. Magas energiatartalmának köszönhetően alkalmazható a fáradtság és különböző betegségek leküzdésében is. Egy kiskanál mézet elszopogatva pedig megnyugtathatjuk a stresszes idegrendszert is, ugyanis beindítja a szerotonin nevű hormon termelődését.

Immunerősítő, szervezeterősítő, antibakteriális, némelyik jobb, mint az antibiotikum.

Fokhagyma:

A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet. Hatékony rákmegelőző. C-vitamin és szelén tartalma által kiváló antioxidáns, B-vitamint is tartalmaz. Vesegyulladás, bélhurut és tüdőgyulladás esetén is vessük be.

 

Ha egy kis gyömbért is teszünk a mézes-fokhagymás-citromos cuccba, még hatékonyabbak lehetünk.

 

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr777846140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása