Vasárnapi ebédnek mindig próbálok valami vagányabb fő fogást készíteni. A fagyasztó átnézése után találtam egy kisebb darab bőrös császárt, és úgy emlékeztem, hogy van ehhez kapcsolódó receptem, amit valamelyik Vidék Íze magazinban meg is találtam. A zöldségeket belegöngyölve tökéletes ízharmóniát alkottak. A vasárnapi terülj-terülj asztalkám fénypontja lett :)
Hozzávalók:
- zsír
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 szál újhagyma
- 1 csokor friss kakukkfű (megfelel a szárított is)
- fél cukkini
- 1-2 sárgarépa
- 80 dkg bőrös császárhús
Elkészítés:
- Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst.
- A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk.
- Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket és a kakukkfüvet. Megszórjuk vele a húst, feltekerjük, cukorspárgával több helyen átkötjük.
- Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az előkészített húst.
- A tetejét nagyon alaposan bedörzsöljük sóval (attól lesz majd ropogós-hólyagos).
- Öntünk alá egy-két deci vizet, alufóliát teszünk rá, és 160 fokos sütőben sütjük legalább két órán keresztül.
- Közben néha ellenőrizzük, és ha elforrna alóla a víz, mindig pótoljuk.
- Ha már elég puha, levesszük róla az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk.