Life Advice

Bőrös császár, zöldséggel töltve

2015.10.16. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Bőrös császár, zöldséggel töltve Tovább

Vasárnapi ebédnek mindig próbálok valami vagányabb fő fogást készíteni. A fagyasztó átnézése után találtam egy kisebb darab bőrös császárt, és úgy emlékeztem, hogy van ehhez kapcsolódó receptem, amit valamelyik Vidék Íze magazinban meg is találtam. A zöldségeket belegöngyölve tökéletes ízharmóniát alkottak. A vasárnapi terülj-terülj asztalkám fénypontja lett :)

 

dsc_0451_2.jpg

 

Hozzávalók:

- zsír
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 szál újhagyma
- 1 csokor friss kakukkfű (megfelel a szárított is)
- fél cukkini
- 1-2 sárgarépa
- 80 dkg bőrös császárhús

 

Elkészítés:

  • Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst.
  • A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk.
  • Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket és a kakukkfüvet. Megszórjuk vele a húst, feltekerjük, cukorspárgával több helyen átkötjük.
  • Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az előkészített húst.

 

boros_csaszar.jpg

 

  •  A tetejét nagyon alaposan bedörzsöljük sóval (attól lesz majd ropogós-hólyagos).
  • Öntünk alá egy-két deci vizet, alufóliát teszünk rá, és 160 fokos sütőben sütjük legalább két órán keresztül.
  • Közben néha ellenőrizzük, és ha elforrna alóla a víz, mindig pótoljuk.
  • Ha már elég puha, levesszük róla az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk.

 

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr207959468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása