Sajnos a vizsgák sűrűsödése miatt nincs mostanában túl sok időm a konyhában tevékenykedni. Így a kikapcsolódási forrásom picit elveszett. A munkahelyen az év végi hajrá pedig még több stresszt aggat a vállamra. A tanulás éjszakára marad, az alvás mint pihentető funkció pedig valahol fél úton elmaradt. Mindezek hatására sajnos nem úgy jönnek a vizsgaeredmények ahogy azt szeretném. Így a hétvégén muszáj volt valami kellemesen krémes finomsággal kényeztetnem magam/magunk, hogy túl éljük ezt az időszakot!
A tiramisu mindig jól jön az ilyen időkben, azonban most valami hasonlóra, de mégis picit másra vágytam. Kellett a nutella édes íze is. Így a tiramisu egy-két alapanyagát összeházasítottam a Isteni Nutellával. Csodás, krémes, kényeztető végeredmény.
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 5 ek. nutella
- 2 dl habtejszín
- 12-15 babapiskóta
- Kb. 1,5 dl kávé (én egy hosszú kávét és egy presszót öntöttem össze)
- tetejére kakaópor
Elkészítése
- Lefőzzük a kávét, kiöntjük egy tálba és hűlni hagyjuk.
- A mascarponét a Nutellával habosra keverjük, a tejszínhabot pedig kemény habbá verjük. A habból 2 evőkanálnyit hozzáadunk a krémhez, hogy lazítsuk azt picit.
- Előveszünk négy poharat, én szuflé formát használtam. A babapiskótákat félbetörjük, és megforgatjuk a kávéban, majd a poharak aljára teszünk 3-4 darabot.
- Erre teszünk egy jó ek. krémet, majd ismét piskóta és ismét a krém.
- A tetejére tejszínhabot teszünk, majd megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
Díszítjük, amivel csak akarjuk. Hűtőben hagyjuk összeérni....... Vagy hagytuk volna, ha nem lennék olyan mohó :)