Life Advice

Lencsefőzelék

2015.12.30. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Lencsefőzelék Tovább

Ismét véget ért egy év. Ismét jönnek az új évi hagyományok. A fogadalmak, az idén majd mindent másképp csinálok mondatok és az újévi lencsefőzelék, mert attól ugyebár majd lesz pénz dögivel :). Ami nem igaz, de a főzelék viszont finom, és érdekes módon, év közben nem szoktam készíteni, pedig mindegyikünk szereti nagyon...

Szóval lencsére fel, gazdagodjunk meg... vagy csak együnk egy jót a szokásos új évi fogyókúra előtt :)

 

lencsefozelek.jpg

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 2 pár debreceni
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 ek disznózsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek ecet
  • (én egy vagy kettő füstölt ízű kockát is szoktam bele tenni)

Tálaláshoz tejföl.

 

Elkészítés:

  • Előző este már beáztatjuk a lencsét.
  • 1 ek. olajon lepirítjuk a felaprított hagymát és a felkarikázott debrecenit.
  • Hozzákeverjük a lencsét, majd felöntjük a lencse áztatóvízével úgy, hogy ellepje. (Én még kb 1 centit rá szoktam hagyni.)
  • Beledobjuk a babérlevelet, a kockát, sózzuk, és puhára főzzük a lencsét.
  • A lisztből, a maradék 1 ek. zsírból és a pirospaprikából rántást készítünk, a lencséhez keverjük, összemelegítjük.
  • 1 ek. ecetet hozzákeverünk, ha kell, még sózzuk.

 

Tejföllel tálaljuk. 

Jó meggazdagodást, és Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!! :)

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr838211334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása