Nyár van. Gondolom ezzel nem mondok újat. Nyáron viszont az ember amennyire lehet kerüli a nehézkes étkezést. Illetve ha nem muszáj, nem töltünk el fél óránál többet a konyhánk fogságéban. Maradunk a könnyed leveseknél, esetleg laza halacska, vagy a még lazább saláta. Én most az utóbbinál maradtam. Úgy 10-15 perc alatt már menekülhettem is a konyhából a lakás hűvösebb részeibe, kezemben ezzel a tápláló és könnyed ebéddel. Mellé egy hűsítő limonádé... hmmm..... tökéletes fogás volt.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemellfilé (szimpla)
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek. szezámmag
- só
- bors
- kevés kókuszolaj, vagy olívaolaj
- 1 marék madársaláta
- 2 db retek (ki milyet szeret)
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 1 db tojás
Elkészítés:
- Első körben egy vízforralóba öntünk vizet, hogy gyorsítsuk a folyamatokat. Ha felforrt, mehet egy lábosba, és mehet a gázra. Amint a gázon is lobogó állapotba kerül, mehet bele a tojás, amit 4-5 percig főzünk. (Én 5 percesen szeretem ha lágy tojásról van szó.)
- Amíg a tojás fől a vízben, felkockázzuk a csirkét, majd mehet egy serpenyőbe, amiben már kellő hőmérsékletű az olaj. Sózzuk, borsozzuk, kevergetjük, rázogatjuk. (Arra figyeljünk, hogy ne szárítsuk túl a csirkét.) Amint kap egy kis színt a fehéredésen kívül, mehet hozzá a szójaszósz és a szezámmag. Ezekkel is még összeforgatjuk max 1 percig, és a csirke kész is. mehet egy deszkára, amíg sorra nem kerül ismét.
- Közben ha letelt a 4-5 perc a tojásnak, akkor mehet hideg víz alá.
- Jöhet a tálalás. A salátát egy tálra helyezzük. A retkeket vékonyan felszeljük, a koktélparadicsomokat elfelezzük. Mehetnek a salátákra. Valamint mehetnek rá a félretett csirkekockák is.
- Óvatosan pucoljuk meg a tojást, és mehet rá a többire. Majd óvatosan vágjuk meg, had csorogjon ki belőle a csodaszép sárgája.
És íme egy könnyed ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat hozzá.