Life Advice

Eszterházy-kuglóf

2014.09.21. 17:10 | N.di | Szólj hozzá!
Eszterházy-kuglóf Tovább

Vasárnap lévén, úgy gondoltam nem maradhat az asztal desszert nélkül. És mivel még mindig van bőven a tavalyi dióból, azt próbáltam hasznosítani. Nem lett a legszebb a látvány, de az íz kárpótol mindenért. Legközelebb több időt szánok az elkészítésre és akkor egyensúlyban lesz a kettő. Egy régebbi Nők Lapja konyhájából van a recept.

 

eszterházy_kuglóf.jpg

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg + a formához liszt
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg (darabolt) dió
  • 4 dkg darált dió
  • 16 dkg porcukor
  • fél db vaníliarúd kikapart magjai

Krém:

  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 2 dkg (darált, pörkölt) dió
  • 1 kupaknyi rumaroma
  • fél csomag vaníliás pudingpor

Bevonat:

  • 4 dkg étcsokoládé
  • pár db fél diszítéshez dió
  • 13 dkg fehér csokoládé

 

Elkészítés:

A puha margarint a porcukorral és a tojásokkal kihabosítjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojásos részbe forgatjuk, közben a tejet is beleadagoljuk. A masszát kivajazott, kilisztezett forma háromnegyedéig töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben légkeverésen kb. 30-40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingport és a cukrot elkeverjük a tejben, sűrű krémet főzünk belőle, hagyjuk kihűlni, majd a puha margarint, a darált diót és a rumaromát hozzáadva kihabosítjuk. A kihűlt kuglófot 3-4 karikába vágjuk, és a krémmel egyenletesen összerétegezzük.

A bevonathoz a kétféle csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd a kuglóf tetejét márványosan bevonjuk vele: leöntjük a fehérrel, majd megcsorgatjuk az étcsokoládával. Mielőtt megdermedne, fél diódarabokkal díszítjük.

 

Jó étvágyat!

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr696717227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása