A mai nap után valami könnyed, gyors vacsorára vágytam. Ez lett belőle.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemellfilé
- só, bors, pirospaprika, kakukkfű
- olívaolaj
- 1,5 dl rizs
- 2,5 dl víz (én nem dupla vízzel öntöm fel, elég a másfélszeres)
- só
- negyed lilahagyma
- minimális olaj
Elkészítés:
- A rizsszemeket erős lángon megpirítom olajon fehéredésig. Felöntöm vízzel. Sózom, beleteszem az aprított lilahagymát. (én meg szoktam kóstolni ilyenkor a vizet, ha az kellően sós, akkor a rizs is jó lesz)
- Ha forr a víz, lángot alaphangra teszem, a rizst lefedem, és úgy főzöm, míg el nem isszák a rizsszemek a vizet. Ha beszívták, akkor a lángot elzárjuk, és fedő alatt még hagyjuk állni a rizst 5 percig. Majd villával fellazítom.
- Egy sütőpapíron meghempergetem a csirkét sóban, borsban, kakukkfűben és a fűszerpaprikában.
- Ráhajtom a sütőpapírt, és sodrófával 1-1,5 cm vastagságúra verem a CSMF-ét.
- Egy kevés olívaolajon serpenyőben mindkét oldalát 4-5 perc alatt jó átsütöm. Szép aranyszínűre. KÉSZ.
Jó étvágyat.