Valamelyik GoodFood magazinban láttam egy egyszerűnek tűnő, és jól kinéző receptet. "Olasz csirke krémsajttal és spenóttal". Hazaértem munkából, és megnéztem mi kellene hozzá. Mivel nem minden volt itthon a recept alkatrészeiből, ezért átmódosítottam úgy, hogy ne kelljen boltba menni, de azért maradjon valami az eredeti receptből is :)
Hozzávalók:
- 1 nagyobb hagyma (félbevágva, vékonyan szeletelve)
- 85 g krémsajt (nálam 3 db macisajt tökéletesen megtette :) )
- másfél-két adag medvehagyma ( a recept fagyasztott spenótot ír, nálam a bébi spenót elfogyott, viszont volt lefagyasztott medvehagyma, amiket mindig adagokban fagyasztok)
- 8 szelet filézett hal
- koktél paradicsom
- 5 közepes burgonya (vékonyan felszelve)
- 6 gerezd fokhagyma
- só, bors, borsikafű, olívaolaj
Elkészítés:
- A hagymát tegyük edénybe, és öntsük le forró vízzel, majd azonnal fedjük le. Hagyjuk így 15 percig.
- A krumplit és a fokhagymát szeleteljük fel.
- Szűrjük le a hagymát, és keverjük össze a krumplival és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal (1-2 ek.). Jól keverjük össze.
- Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt. Készítsünk rá a burgonyás keverékből 8 halmot, majd kissé lapítsuk el. Süssük 25 percig előmelegített sütőben, (hőlégkeverés, 200 C°) míg a krumpli megpuhul, és pirulni kezd.
- Amíg sül, addig a kiolvadt, majd alaposan kinyomkodott medvehagymát (szezonban nyilván frisset használunk) keverjük össze a krémsajttal. Majd sózzuk borsozzuk (itt frissen őrölt színes borsot használtam)
- A halakat is mindkét felén picit sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerint borsikafűvel.
- Vegyük ki a sütőből a krumplit, majd minden halom tetejére tegyünk halat, kenjünk szét rajt az ujjaink segítségével egy-egy adagot a krémsajtos medvehagymából, és tegyünk rá félbevágott koktélparadicsomot.
- Tegyük vissza a sütőbe 20 percre.
Friss salátával tálaljuk.