Kedvesem nagyon szereti a palacsintát. Bármennyit meg tudna enni belőle, bármilyen formában. Nekem viszont nem mindig van kedvem, meg időm sem sütögetni őket. Így keresnem kellett egy új alternatívát rá. Ismét kedvenc gasztro oldalamhoz fordultam. És mint mindig, találtam is egy egyszerű, gyors, és persze finom palacsinta receptet.
Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez:
- 1 ek margarin
A tésztához:
- 4 db egész tojás
- 4 ek porcukor
- 2 dl tej
- 30 ml ásványvíz
- 7 evőkanál liszt
És a töltelék:
- 720 g meggybefőtt (lecsöpögtetett), én mondjuk fagyasztott meggyet szoktam használni. Mindig jó pár adaggal teszünk a mélyhűtőbe. Gyors felolvasztom meleg vízben, és lecsöpögtetem. Vagy szezonban természetesen frisset.
Elkészítés:
-
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőbe toljuk. Bekapcsoljuk a sütőt, és 200 fokra melegítjük.
- 4 db egész tojást kikeverünk, beleszórunk 2 ek. cukrot, és kidolgozzuk. Beleöntjük lassan a tejet, a lisztet és végül az ásványvizet.
- A tepsit kivesszük a sütőből, a forró sütőpapírt megkenjük olvasztott margarinnal, és ráöntjük a tésztát. Eloszlatjuk rajt a lecsöpögtetett meggyet, majd 15 perc alatt megsütjük.
- A palacsintát a sütőpapírral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Porcukorral megszórjuk, és felszeljük srégen. ( a két leeső vége mindig az enyém, mert hát ugye le kell meózni mielőtt az ember elé teszem :) )
Garantált siker!
Jó étvágyat!
Az eredeti recept itt!