Baromira szeretem a krémtúrót!!! Valamelyik nap rákívántam, vettem, és négy kanál utána azt vettem észre, hogy kiürült a doboz. Akkor elkezdtem azon gondolkodni, hogy biztos lehet otthon is készíteni. Kis kutakodás után rá is leltem az ideális receptre :) Nagyon gyors, és nagyon finom. Íme:
Hozzávalók:
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 8 dkg porcukor
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 1/2 rúd vanília kikapart magjai
- csipet só
- 25 dkg túró
Elkészítés:
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingport és kb. 2-3 ek. tejet. Alaposan elkeverjük.
- A maradék tejet a vanília magjaival felforraljuk. Ahogy kicsit elkezd forrni, öntsük bele a tojásos masszát, majd addig keverjük, míg jó sűrű puding állagú krémet kapunk.
- Ezután hagyjuk kihűlni. (hideg vízbe beletéve ez nekem kb. 5 perc lehetett.)
- Amikor kihűlt, adjuk hozzá a túrót, és botmixerrel keverjük teljesen krémes állagúvá.
- Poharakba, tálakba adagolva hűtsük le. Én 4 db szuflé formát töltöttem meg 3/4 részig.
Tálaláskor megszórhatjuk mazsolával, citromhéjjal, gyümölccsel, de ehetjük magában is.