Nagyon szeretem a tésztás ételeket.Több indokból. 1. Rengeteg szénhidrátot tartalmaznak, ami futásnál (főleg versenyre készülős időszakban) határozottan kell! 2. Baromi könnyen és gyorsan elkészíthető. 3. Sok féle képen lehet variálni :).
Én most egy amerikai változat mellett döntöttem. Nagyon-nagyon finom és egyszerű étel! :)
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 3 ek. liszt
- 1/2 tk. só + a tészta főzővízébe
- 1/4 tk. bors
- 2 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 1,5 csésze vörös cheddar sajt reszelve
- 0,5 csésze sima trappista sajt reszelve
- 200 g száraz tészta (én barilla pipette tésztát használtam)
- 1 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni. Kb 8-10 perc kell neki.
- A serpenyőben a vajat felolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet, és picit pirítjuk alacsony lángon. Óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet, vigyázva, hogy nem csomósodjon be. Majd mehet hozzá a tejszín is. Sózzuk, borsozzuk. Közepesre tekerjük a lángot. Habverővel kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
- Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá sajtot. Keverjük addig, amíg el nem olvad.
- Végül hozzáadjuk a főtt, leszűrt tésztát. Alaposan összekeverjük.
- Már ennél a pontnál is egy kész ételt kapunk, a gyerekek imádják! Ízletes, szaftos.... Nyammm....
- Aki azonban egy sült sajtos tésztára vágyik és van még 20-25 perce, az öntse a tésztát egy jénaiba, szórjon a tetejére 1 ek. zsemlemorzsát, és tegye be a 175 fokra előmelegített sütőbe az előzőleg említett időre.
Tuti siker! :)