Life Advice

Csirkemell őzgerincformában sütve

2015.05.01. 06:30 | N.di | Szólj hozzá!
Csirkemell őzgerincformában sütve Tovább

Bár imádok főzni, van az úgy, hogy nincs kedvem a konyhában álldogálni. Olyankor jönnek jól az ilyen ételek. Gyors összekutyulod, a többit elvégzi a sütő. Az eredmény pedig? Tökéletes! Mondhatnám, egyszerűen nagyszerű!

 

dsc_0906.jpg

 

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg sajt reszelve (nálam trappista, és a vörös cheddar játszik. 3/4 rész trappista, 1/4 rész cheddar aránnyal)
  • 2 db tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (préselve)
  • 4 ek tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • só, bors, kakukkfű ízlés szerint
  • vaj
  • kb. 1 ek. zsemlemorsza

 

Elkészítés:

  • Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, kakukkfüvet, az apróra vágott petrezselymet és újhagymát, a préselt fokhagymát és a lereszelt sajtokat összekeverjük.

 

ozgerinces_1.jpg

 

  • A csirkemellet felkockázzuk, és a masszába tesszük.
  • Az őzgerincet kivajazzuk, és morzsával megszórjuk, majd a baconnal kibéleljük.
  • Az egyveleget a formába öntjük, a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk. Keresztben még elhelyezünk 2-3 db-ot.
  • 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy zsírpapíros tepsire borítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul a tetején.

 

ozgerinces_2.jpg

 

Én petrezselymes krumplival tálaltam. Szenzációsan finom!

 

Jó étvágyat! :)

 

Tovább a poszthoz

Facebook hozzászólás

Blog.hu hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvice.blog.hu/api/trackback/id/tr857418666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása