Bár imádok főzni, van az úgy, hogy nincs kedvem a konyhában álldogálni. Olyankor jönnek jól az ilyen ételek. Gyors összekutyulod, a többit elvégzi a sütő. Az eredmény pedig? Tökéletes! Mondhatnám, egyszerűen nagyszerű!
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 40 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg sajt reszelve (nálam trappista, és a vörös cheddar játszik. 3/4 rész trappista, 1/4 rész cheddar aránnyal)
- 2 db tojás
- fél csokor petrezselyem
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma (préselve)
- 4 ek tejföl
- 3 evőkanál liszt
- só, bors, kakukkfű ízlés szerint
- vaj
- kb. 1 ek. zsemlemorsza
Elkészítés:
- Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, kakukkfüvet, az apróra vágott petrezselymet és újhagymát, a préselt fokhagymát és a lereszelt sajtokat összekeverjük.
- A csirkemellet felkockázzuk, és a masszába tesszük.
- Az őzgerincet kivajazzuk, és morzsával megszórjuk, majd a baconnal kibéleljük.
- Az egyveleget a formába öntjük, a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk. Keresztben még elhelyezünk 2-3 db-ot.
- 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy zsírpapíros tepsire borítjuk, és tovább sütjük, míg a szalonna megpirul a tetején.
Én petrezselymes krumplival tálaltam. Szenzációsan finom!
Jó étvágyat! :)