Rajongok a málnáért. A helyi piac pedig roskadozik a rengeteg málnától. Mivel én még mindig fél béna vagyok, párom szombat reggel piacozással kezdett, mert tudta, hogy szeretnék hétvégén egy málnás pohár krémet alkotni. Tavalyról emlékezett rá, hogy mintha neki az ízlett volna. Szóval egy aprócska önös érdekből bevásárolt nekem szombaton :)
Ami ebben a poharas desszertben nagyon jó, azon kívül, hogy elképesztően finom, hogy nagyon könnyen elkészíthető. Ami pici keserűségre ad okot, hogy bizony nem baj ha egy-két órát, vagy akár egy fél napot áll hűtőben, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek.
Hozzávalók:
- kb. 150 g babapiskóta
- 1 dl víz
- 1 ek kakaópor
- 2 ek kristálycukor
- 250 g mascarpone
- 200 g habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- 500 g málna
- 9 ek. málnaszörp
- 6 kupaknyi rumaroma ( vagy rum az alkoholos verzióhoz)
A díszítéshez:
- málna
- kevés fehér és étcsoki reszelve
- menta
Elkészítés:
- A vizet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a kakaóport és a kristálycukrot.
- A málnát elkeverjük a sziruppal és a rumaromával.
- A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd összekeverjük kemény habbá vert tejszínnel.
- A piskótákat megáztatjuk a kakaós cuccban.
- Poharakba rétegezzük: kakaós piskóta darabokra törve, málna, krém, majd még egyszer ugyan ezek.
- A málnával, csokoládékkal és mentával díszítjük. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
Nekem ebből 6 pohár desszert lett.