Szeretem a könnyed reggeliket, és szeretem olykor-olykor a teát lecserélni fincsi, gyermekkoromat idéző kakaóra. A kakaó mellé pedig tökéletesen illik ez a könnyen elkészíthető, omlós tésztájú, csodás ízű kakaós kuglóf.
Induljon jól az a fránya reggel!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 1 ek. kakaópor
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
- A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a cukros tojáshoz keverjük.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, és óvatosan az eddigiekbe beleforgatjuk.
- A kuglóf formát kikenjük margarinnal, és kilisztezzük.
- A tészta 2/3 részét beleöntjük.
- A maradékba tésztába belekeverjük a kakaót (minimális vízzel hígítjuk).
- A massza tetejére csurgatjuk. Egy kanállal itt-ott beleszurkálunk, hogy szép foltos legyen majd a tészta.
- Kb. 50 perc alatt megsütjük.
(Én utoljára 175 fokra melegítettem a sütőt, mert nem emlékeztem, hogy mennyire kell. Így kb. 25-30 perc alatt megsült. És még el sem égett. Szóval ha valaki gyorsabban szeretné megsütni, az is lehetséges ;) )