Kedvesem egyik legnagyobb kedvence. Egy örök klasszikus. Rengeteg elkészítési mód található az interneten, én most azt írom le, ahogy mi szeretjük. És igen, jól látjátok, nem teszek bele citromot.
Kár szaporítani a szót!
Szerintem az egyik legzseniálisabb édes tészta féleség! Bármikor! Bármennyit!
Hozzávalók:
- 200 g búzadara
- 14 g liszt
- 500 ml tej
- 1 rúd vanília
- 6 db tojás (különválasztva)
- 200 g kristálycukor
- 80 g vaj (a sütéshez)
Elkészítés:
- A lisztet elvegyítjük a búzadarával, ráöntjük a tejet, és alaposan összekeverjük. Majd hagyjuk állni 1 órát.
- Az idő elteltével a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vanília rúd kikapart belsejével, és hozzáadjuk a tejes búzadarához.
- A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába.
- A vajat felolvasztjuk egy nagy méretű serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg darabjaira nem esik. Utána hagyjuk mindig picit pirulni 2 kevergetés között.
- Ha kész, tálalhatjuk is valamilyen finom házi lekvárral.
Mennyei csemege!!!